Körülöttük lehetett, követték a szemükkel testükkel, a kéregetést 10:34-kor abbahagyták...vajon miért nem repült be a szülő? kicsik még a hivogatáshozkaren írta:jelzik, hogy látják a szülőt már 5 perce, de még nem repült be
Szerintem nem tudott kaját adni.karen írta:Körülöttük lehetett, követték a szemükkel testükkel, a kéregetést 10:34-kor abbahagyták...vajon miért nem repült be a szülő? kicsik még a hivogatáshoz
mindjárt hozom ide is, kettőt is csináltam, már madárlesre betettemWeca írta:Etetés volt? Lemaradtam. :(
Köszi, megnéztem a visszajátszásban.karen írta:mindjárt hozom ide is, kettőt is csináltam, már madárlesre betettem
Hátha más is megnézné :-) jaj, rengeteg, de mindig így van, vagy most ez extra ?Weca írta:Köszi, megnéztem a visszajátszásban.![]()
Mennyi izgalom ebben a szezonban...
Köszönöm.karen írta:Hátha más is megnézné :-) jaj, rengeteg, de mindig így van, vagy most ez extra ?![]()
2 videó, első a 11:01-es etetés, apróságokkal, majd etetés után 11:05-kor már kezdték befejezni a csipegetést, mikor a felettük levő ágra repült a szülő és újból csipegettek, Lehet kaptak felülről valamit, vagy ösztönösen csipegettek?![]()
A második videót pont ezért csináltam, de kizárták ezt a dolgot, nem tudom, ilyet még nem láttunk és nem is hallottam róla. Az is eszembe jutott, hogy esetleg az ágról potyogott valami, amikor rászálltPártaiAnikó írta:Sziasztok. Bocsánat hogy én is beleszólok, de én is azt gondolom, hogy a szülő a fejük feletti ágról potyogtat nekik valamit.
A 11 órás etetés után
Odafújhatná Sárát egy csomó hallal.karen írta:Itt is biztos lehűlt, a szél az fúj.
Még várható ma, bízom benne, a halban már kevésbéWeca írta:Odafújhatná Sárát egy csomó hallal.
Idegőrlő ez a várakozás. Legalább ma kapjanak még egyszer enni.karen írta:Még várható ma, bízom benne, a halban már kevésbé
Tudom.karen írta:Nem rajtam múlik, mi legalább nem vagyunk éhesek, ők meg milyen türelemmel várnak![]()
Mindannyian azt szeretnénk, de leginkább ők .Weca írta: Úgy szeretnék már etetést látni.![]()
A gemenci fészeknél soha nem volt gyűrűzés.PártaiAnikó írta:A Gemenciek minket azért hülyének néznek. Mi az hogy nem lehet átlépni a védőzónát, és amikor felmásznak a fészekhez és meggyűrűzika fiókákat? A szülők mindig visszamennek utána is a fészekhez, és továbbra is etetik a kicsiket.
Panka írta:A gemenci fészeknél soha nem volt gyűrűzés.
Hát, itt az a baj, hogy a megmaradt szülő sem nagyon etet.PártaiAnikó írta:A Gemenciek minket azért hülyének néznek. Mi az hogy nem lehet átlépni a védőzónát, és amikor felmásznak a fészekhez és meggyűrűzika fiókákat? A szülők mindig visszamennek utána is a fészekhez, és továbbra is etetik a kicsiket.
Mi az hogy de ? Azt írtam hogy itt a gemenci fészeknél !Weca írta:De pl. a lett vagy észt fekete gólyáknál igen.
Olvastam. De más országokban mégis gyűrűzik a fekete gólyákat. Csak azért hoztam fel, hogy máshol nem zavarás?Panka írta:Mi az hogy de ? Azt írtam hogy itt a gemenci fészeknél !
Máshol is zavarás, de nem beavatkozás. Felmásznak máshol, nem itt, meggyűrűzik és folyt. köv.Weca írta:Olvastam. De más országokban mégis gyűrűzik a fekete gólyákat. Csak azért hoztam fel, hogy máshol nem zavarás?
Ha így folytatódik, éhen halnak.
karen írta:mintha vérezne a lába....
A barnaság régóta ott volt, lehet valami seb és most kifakadt, vagy a kamera csal és csak koszPanka írta:![]()
Szerintem beavatkozás a gyűrűzés is, ha már úgy vesszük. De mindegy, hogy én mit gondolok, a szakemberek úgyis azt csinálnak, amit akarnak. Vagy nem akarnak.karen írta:Máshol is zavarás, de nem beavatkozás. Felmásznak máshol, nem itt, meggyűrűzik és folyt. köv.
Olvasod a madarles.hu-t Anikó? Ott pont érkezett egy vélemény erre és beírtam a te tapasztalatodat is, ha nem bánod.PártaiAnikó írta: Egyébklnt meg junius 1-én az észt gólyáknál lehetett megfigyelni, jeleztem is akkor, hogy egy idegen gólya repült a fészek alatti ágra, és egy darabig ott tartózkodott, a fiókák, nem álltak be etető pózba, hanem lapultak, és veszély hangot adtak ki.
Tehát itt Gemencen nem idegen gólya lehet ott, hanem szülő, ki tudja miért nem száll be a fészekbe. Illetve van elképzelésem, de ....
Persze, hogy nem bánom.karen írta:Olvasod a madarles.hu-t Anikó? Ott pont érkezett egy vélemény erre és beírtam a te tapasztalatodat is, ha nem bánod.
Ok.PártaiAnikó írta:Persze, hogy nem bánom.
karen írta:Gemenc Zrt oldalán a közlemény
"Június 20.
Sajnos az elmúlt napokban mindkét fióka elpusztult. A Gemenc Zrt. a további internetes közvetítést a gemenci feketególya-fészekből leállítja.
![]()
Őszintén sajnálom, szegények. Nem ezt a sorsot érdemelték.karen írta:Gemenc Zrt oldalán a közlemény
"Június 20.
A június 17-i viharok után megszűnt a közvetítés a fészekből. Ma reggel sikerült helyreállítani a kameraképet. Sajnos az elmúlt napokban mindkét fióka elpusztult. A Gemenc Zrt. a további internetes közvetítést a gemenci feketególya-fészekből leállítja.
Az erdőgazdaság köszöni minden gólyaszeretőnek az elmúlt hónapokban tanúsított érdeklődését."
Éhen haltak. :(Jutka írta:Sziasztok! Most olvastam a hirt, nagyon sajnalom, ami ezzel a feszekkel tortenik. Mar a him golya eltunese is, most meg a ket nagy fioka.. Mi tortenhetett veluk?
Ez az idei idojaras nagyon kedvezotlen sajnos. :-(
Ó!karen írta:Gemenc Zrt oldalán a közlemény"Június 20.... Sajnos az elmúlt napokban mindkét fióka elpusztult....
Ezt hol lehetett olvasni?Weca írta:Éhen haltak. :(
Hát mindenki azt gondol amit akar. Lehet ez is, lehet, hogy a vihar végzett velük. De az is lehet, hogy a vihar kapóra jött a Gemenc Zrt-nek.Weca írta:Éhen haltak. :(
Sehol, de mivel nagyon alultápláltak voltak, és viharban nem etet egyetlen szülő sem, nyilvánvalóan az éhség és a szomjúság végezhetett velük. Kíváncsi leszek a szakértők véleményére.rozmar írta:Ezt hol lehetett olvasni?
Köszönöm, ez tényleg lehangoló, de lesz majd jobb évük is a fekete gólyáknak, nagyon remélem!karen írta:Mimi küldte át a cikket, sajnos a többi fészekben sem alakultak jól idén a dolgok...:-(
BiztosanJudit írta:Köszönöm, ez tényleg lehangoló, de lesz majd jobb évük is a fekete gólyáknak, nagyon remélem!