Otterwisch
3 fióka/Küken
06/10/22 - Este a legkisebb gólyafióka felborulással életveszélyes helyzetbe hozta magát (lásd lent), és nem tudott kiszabadulni. Véletlenül a mobilomon néztem be a fészekbe, mert a teraszomról láttam berepülni a hím gólyát. És éppen amikor leszállt, megtörtént a dráma. Mivel a kicsi 10 perc után már nem jött fel és egyre gyengébb volt, felhívtam a polgármesterünket és megkérdeztem, tudna-e tűzoltóságot szervezni. Igen, péntek este nehéz lesz, de hívd Jens Steinbachot valamelyik tetőfedő mesterünkhöz. Jens azonnal készen állt, hogy segítsen, és 15 perccel később már a templomban volt a darus teherautójával. Igen, fel kellett mennem, hú, olyan volt, mintha egy mélytengeri kuteren lennék. Ne nézz le 25 méter magasról, a világ olyan kicsinek tűnik. De minden remekül ment, és ki tudtam szabadítani a kicsit a szorult helyzetéből. Egyedül nem tudta volna megcsinálni. Mozgalmas volt, és egyenesen a testvéreihez futott. Köszönet Jensnek, ez az utolsó pillanatban történt megmentés. Itt a -> videó az akcióról.
A fenti képen a fiúk láthatók, a most megmentett még mindig hitetlenkedve nézi a világot. A másik kettő még mindig laposan fekszik a fészken akinéziában, veszély esetén védő funkcióként teljes mozdulatlanság. Ez a kép a mentés után készült mobiltelefonnal.
https://storchennest-otterwisch.de/inde ... eissstorch